Raquel Cruces -veu i percussió- i Martí Ruids -guitarra elèctrica- recuperen repertori de transmissió oral ibèric jugant amb arranjaments i sonoritats més actuals. En un any han fet una trentena de concerts a llocs tan diversos com Porto, Berlín i San Francisco, i han autoeditat el seu primer disc Riuh Arriba.

Raquel treballa amb un peu en el passat i un en el present. Cerca, redescobreix i recull tonades recopilades en fonoteques i arxius; les classifica i les tria per a tornar a ser cantades i escoltades amb les orelles i els cors del nostre temps. Paral·lelament, cerca, estudia i amuntega percussions que han acompanyat els cants de transmissió oral de les dones de manera ancestral. 

Martí ve de la construcció d’escultura sonora, deixeble de François Baschet, la luthería experimental, l’electroacústica i el soundscape; Martí, és un guitarrista format en músiques modernes com el jazz, el post-rock més sorollós i ambiental, i manifestacions musicals més aviat insòlites com el gamelan balinés.

Web      Instagram

Project details