Mara Aranda és una de les intèrprets valencianes amb més projecció internacional. Tres dècades investigant i cantant músiques valencianes, turques, gregues, occitanes i el llegat musical antic, medieval i sefardita, donen com a resultat una vintena de discos, actuacions arreu del món, premis internacionals i un reconeixement unànime de públic i crítica especialitzada.

El treball de Mara Aranda ha girat entorn de la tradició Mediterrània aconseguint internacionalitzar unes llengües i tradicions que mai abans van arribar tan lluny ni amb tanta força. En 2015 celebra els seus 25 anys de trajectòria amb el disc “Mare Vostrum”, dedicat a l’espai cultural del Mediterrani, font d’inspiració en tota la seua producció musical i literària. En 2017, sota la direcció de Jota Martínez, dona inici a la seua obra més completa, la col·lecció “Geografies de la Diàspora”, una sèrie de discos dedicats als destins geogràfics més importants dels sefardites, després de la seua expulsió de la Península.

En 2020 celebra 30 anys sobre els escenaris amb el disc “Trobairitz”. Eixe any assumeix la direcció del Centre Internacional de Música Medieval, primer centre en Espanya d’estudis amb formació continuada en Música Medieval; un projecte educatiu que posa en valor les músiques de l’Edat Mitjana associades al patrimoni, la història i la cultura.

Web      Instagram      Facebook

Project details