Carola Ortiz  va nàixer en Terrassa i va créixer musicalment entre el conservatori i la sala Jazz Cava de la seua ciutat. Als 18 anys descobreix que la seua passió és viatjar i nodrir-se de músiques i cultures d’altres països, i és així com arriba a Nova York i passa llargues estades a l’Índia, Brasil, Grècia, Turquia… col·laborant amb primers noms del jazz i l’escena world music internacional.

Va iniciar la seua carrera com a compositora i solista amb l’àlbum “Sirin”, que va ser doblement nominat en 2017 a “Millor Àlbum de Jazz Vocal” i a “Millor Àlbum de Debut” als Independent Music Awards de Nova York. En 2021 publica el seu primer disc cantat íntegrament en català, “Pecata Beata”, on posa música a una col·lecció de poemes d’escriptores catalanes com Mercè Rodoreda, Montserrat Abelló o Maria Mercè Marçal, per celebrar, a través dels seus versos, l’univers femení de la seua terra. El seu repertori abraça temes com la sensualitat, la força d’atracció de la dona o la mitologia femenina mediterrània, de bruixes i sirenes.

A La Mar de Cultures Carola Ortiz es presenta en format de folk trio, acompanyada per la multi-instrumentista Míriam Encinas i el contrabaixista Pau Lligadas. Un projecte en paral·lel als seus treballs de composició pròpia, especialment concebut per permetre’s experimentar amb repertori tradicional de tota la conca mediterrània.

Web      Instagram      Facebook

Project details