Alexandræ és el projecte musical a duet dels artistes multidisciplinars Marc Vilajuana i Elena Tarrats.
Alexandræ crea i transmet a partir del que elles anomenen misticisme quotidià, un llenguatge musical propi que trasllada sons vocals antics i arcaics al terreny contemporani. S’interessen pel diàleg entre una cultura i misticisme antic i la quotidianitat contemporània, tractat des d’una vessant minimalista.
Teixeixen música calmada i respectuosa utilitzant els mínims ingredients possibles. Busquen l’essència en la recuperació d’allò ancestral, deixant de banda el racionalisme i comunicant des d’un misticisme quotidià tot allò que creuen que cal ser dit.

Alexandræ és el retorn a les arrels des d’una actitud progressista; perquè volen ajudar a deconstruir una societat que està matant el món. Creuen que l’art ha de servir per a qüestionar, per inspirar cap a un estil de vida més connectat a un/a mateix/a, que es pregunti si calen tots els plaers de la societat del benestar, que honori la naturalessa i comparteixi el potencial de la intimitat.

Gaudeamus Omnes (2020), el seu primer treball, està compost de cançons creades a partir d’improvisacions i les lletres aborden temàtiques socials contemporànies. Algunes de les sues obres són textos traduïts al llatí amb la intenció de traslladar a l’oient a la sonoritat i l’imaginari de la música antiga

Bandcamp      Facebook

Project details